Vinnare av året NOOmaraton!

1:an och 2:a går vidare till riksfinalen i Stockholm. Mer info om det kommer inom kort.

Stort grattis!

1:a pris
“The Pro” – av Vestins
Ida Vestin & Stafan Vestin

Ett snyggt filmiskt hantverk där voiceoverns dekadenta stämma bygger upp vardagens tristess, det som får oss att vilja dra täcket över huvudet varje morgon. Med det kortaste bidraget av alla lyckas filmskaparna på ett överlägset sätt säga mer med mindre ord och på kortare tid. På ett okonstlat sätt har filmskaparna använt förutsättningarna så att de fyller en funktion för handlingen och lyckats med att hålla grundtemat centralt.

2:a pris
“Stålhästen” – av Nachokatt
Mayyan Sarah Groolman, Camilla Liljestrand, Emma Snöbjörn & Eva Johansen Sjödell

För att ha implementerat tävlingens kriterier i storyn på ett utomordentligt sätt. Med ett väl genomfört tekniskt arbete. Samt att med en annorlunda infallsvinkel, god fantasi, kreativitet och humor skapat ett udda kärleksdrama som fångar publiken. Ett kärleksdrama om en närmare besatt man och dennes cykel där storyn innehåller allt från hängivenhet, svartsjuka, prestationsångest och avsked.

Hedersomnämnande
“Jos” – av Fisk Films
Nemo Dahén & Jacob Lindström

För en berättarglädje att bli lycklig av vill vi ge filmen Jos ett hedersomnämnande. Med en närmast Wes Andersonsk precision i voice over och scenografi visar de på en konstnärlig integritet. Även om föremål och platser inte fullt ut används för att driva handlingen framåt så visar tematiken på begåvning inom filmmediet. Vi vill se mer filmer av detta gäng! Dessutom imponerar skådespelaren i huvudrollen och vi ser fram emot nästa rolltolkning

Juryn bestod av
Claes Almér, Fotolärare, Sundsvalls Konstskola
Erika Moll, Filmkonsulent, Visning & Marknadsförare, Film Västernorrland
Kristoffer Berglund, Filmkonsulent Barn & Unga, Film Västernorrland

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *