Yasmine Yaz Uhlin

YASMINE YAZ UHLIN Yasmine

Hur gick det till när du kom till Ung Film första gången?

Jag kom i kontakt med Ung Film när en dåvarande vän hade sin praktik på plats. Det slutade med att jag själv fann det så intressant att jag slutade som praktikant på Ung Film under min tid på gymnasiet.

Vad gjorde du på Ung Film?
Oj. Vad gjorde jag inte? Jag ska väl erkänna att jag mest satt och tecknade på storyboards, lekte runt i musik/ljudstudion och kikade på film (klassikerna, såklart). Det hände även att jag sminkade skådespelare och gjorde storyboards till andra filmskapare. Hur kul som helst!

Vad är ditt starkaste minne av Ung Film?
Det starkaste är nog när jag fick gå upp på vinden när Ung Film höll till nere vid Navet. Eva skulle spela in en scen i det lilla dammiga, mörka och trånga uttrymmet och det fanns inget ljus att tala om. Stämningen var påtaglig när jag och min vän letade oss upp och in i den kalla vinden med ingenting annat än vår alldeles för vilda fantasi som sällskap. Ett annat starkt minne var då jag hade så förbannat ont i en kindtand och Eva beordrade mig till hennes tandläkare. Honom går jag till än idag. Off topic? Kanske, men what the hell. Det är lite så jag fungerar.

Vad hände sedan?
Vad hände sedan? Med tanden eller vinden? Tanden fylldes och vinden fortsatte vara läskig. Scenen som blev av efter inspelningen var skitsnygg, så vinden gjorde ju sitt jobb. Eller snackar vi om någonting annat? Efter Ung Film gick jag och blev rockstjärna ett tag, turnerade i flera år och lekte tuff med skivbolag. Sedan bad jag bolaget… göra något annat och körde på i egen regi.

Vad gör du nu?
NU pysslar jag med musik på sidan om och fokuserar istället på mitt jobb, min familj, foto och det ständiga tecknandet. Det händer att jag ploppar in på Ung Film än idag, mest för att dammsuga stället på Evas gudomligt vackra handväskor! Men det ska väl sägas att sällskapet och värdparet på Ung Film aldrig går att tröttna på. Det är som med mycket: Det blir bara bättre med tiden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *