Stina Lundkvist

StinaLundkvistVad kul att Ung Film lever vidare och att ni fyller 15 år! Här kommer mina svar: 
Hur gick det till när du kom till Ung Film första gången?
(jag minns faktiskt inte det, men det behöver ni ju inte skriva
)
Vad gjorde du på Ung Film?
Jag gick filmanalysen med Eva, där upptäckte jag mycket ny typ av film jag nog inte hade hittat själv där under min tonårstid. Det var väldigt givande och har absolut påverkat mitt fortsatta filmintresse. Jag gjorde även tillsammans med Julia Tegström min första film på Ung Film, en kortfilm som hette Discover. 
Vad är ditt starkaste minne av Ung Film?
När jag fick migrän under Tarkovskys “Stalker” som visades en kväll på filmanalysen, jag har inte vågat se om den efter dess… 
Vad hände sedan? & Vad gör du nu?
Jag gick på European Film College i Danmark. Efter det jobbade jag lite som klippare på olika projekt. Jag gled sedan in på dokumentärfilmsbanan och gjorde bl a. en film om sojaproduktionen i Amazonas i Brasilien via den resande kursen Film för förändring på Biskops Arnös folkhögskola och bodde sedan i Chile i 1,5 år där jag gjorde olika film- och fotoprojekt. Sen jag kom tillbaka till Sverige har jag jobbat främst med postproduktion på TV och mediabyråer men jag jobbar även med egna dokumentärfilmsprojekt. Just nu bor jag i Malmö och frilansar som filmare och klippare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *