Julia Tegström

JuliaTegströmJULIA TEGSTRÖM

Hur gick det till när du kom till Ung Film första gången?
Minns inte riktigt, måste ha sett nån lapp. Men jag började på filmanalys en gång i veckan när jag var 15/16(?)

Vad gjorde du på Ung Film?
Till en början var jag på filmanalys, mest för att se bra filmer gratis i biosalong. Blev inte så många analyser skrivna.. Men jag blev introducerad till extremt många bra filmskapare som jag fortfarande återkommer till. Sen som slutprojekt på gymnasiet gjorde jag en musikalisk kortfilm tillsammans med Stina Lundkvist. Genom Ung Film fick vi tillgång till all utrustning och crash courses.

Vad är ditt starkaste minne av Ung Film?
Att göra en egen film. Också den lilla lilla bion, där satt man många timmar.

Vad hände sedan?
Det är längesen nu, men jag sökte till European Film College med kortfilmen som vi gjorde på Ung Film. Där provade jag på det mesta men det blev tydligare och tydligare att det jag gillade mest var en sorts visuell kontroll. Att skapa bilden var det roligaste. Så då sökte jag mig vidare till Scenografiskolan i Skellefteå, en kortfilm jag gjorde där var med på GIFF bl.a.

Vad gör du nu?
Nu jobbar jag med scenografi och kostym, och också egna konstfilmsprojekt. För inte så längesen var jag nominerad för två guldbaggar för kostym och scenografi för filmen En duva satt på en gren och funderade på tillvaron, det var kul. Ännu roligare var det att vinna guldbaggen för bästa scenografi.

Roy Anderssons Hemsida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *