Jeanna Holmgren

JHolmgrenJEANNA HOLMGREN

Hur gick det till när du kom till Ung Film första gången?
När jag kom till Ung Film första gången så var det genom min pappa. Jag hade varit uttråkad och rastlös hela sommarlovet och han tipsade om ung film som min storebror tidigare hade gått till. Då jag alltid har varit intresserad av bild och film så bestämde jag mig för att pröva det. Och det är jag mycket tacksam för!

Vad gjorde du på Ung Film?
Jag gick på helgkurser i bild, där jag lärde mig mig lite grann om att använda en filmkamera, prövade på att filma och klippa i det färdiga materialet. Varje tisdag var det filmanalys, och jag var en flitig besökare (tror aldrig jag missade en endaste tisdag).

Vad är ditt starkaste minne av Ung Film?
Att bli tagen på allvar, det var som en frizon borta från skolan. Det var underbart att få gotta ner sig i det som intresserade en mest och inte tänka på någonting annat. Ålder tycktes inte ha någon betydelse så länge man var intresserad.

Vad hände sedan?
Vad hände sen? Hmm.. Jag flyttade till lite olika städer och länder, men nu är jag bofast i Göteborg. Här blev jag medlem i en filmorganisation där jag regisserat en egen kortfilm, samt filmat två kortfilmer. Under en kort period var jag dessutom ordförande för organisationen. Det var otroligt kul, men det som fångade mitt intresse mest av allt var att filma.

 Vad gör du nu?
Jag är socialsekreterare för ekonomiskt bistånd i Mölndals stad! Dock har jag fokuserat mer och mer på mitt fotograferande för varje år som går. Jag har hunnit med att fota två bröllop, samt ha en liten fotovernissage. Tanken är att det ska ta mig någonstans i framtiden, så efter jobbet sätter jag mig gärna ner och redigerar bilder samt filar på min portfolio

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *