Henrik Norlin

HenrikHENRIK NORLIN

Hur gick det till när du kom till Ung Film första gången?
Vi var ett gäng killar från min gymnasieklass som fick höra om Ung Film i samband med att vi skulle ha en längre praktikperiod under våren. Eftersom vi gick mediaprogrammet och var intresserade av film så bestämde vi oss för att spela in en kortfilm.

Vad gjorde du på Ung Film?
Vi fick prova på allt från manusförfattande, filmning, ljussättning, skådespeleri och som vi förstod i efterhand en hel del redigering. Vårt huvudprojekt var en actionkomedi där vi hämtat inspiration från Ghostbusters och zombiefilmer. Den hette Nördbusters och antagonisten i denna historia bestod av våldsamma ungdomar med ett stort datorspelsintresse.

Vad är ditt starkaste minne av Ung Film?
Det är nog hur den erfarenheten och upplevelsen av att skapa film gjorde mig medveten om vad som pågår bakom kulisserna. Detta blev tydligt när jag såg på film och TV och tänkte på vilka vinklar som användes, hur ljussättningen var för olika scener och klippningen.

Vad hände sedan?
Jag komponerade en stor del av musiken som vi använde till vår film och det var ett viktigt tillfälle för mig att bli tvungen att färdigställa idéer som jag hade. Det ledde mig så småningom till att börja utbildningen Musik- och ljuddesign på Mittuniversitetet. Där läste jag bl.a. en kurs om ljudläggning till film. Det var skoj!

Vad gör du nu?
Just nu bor jag i Oslo och jobbar samtidigt som jag färdigställer de sista kurserna i min högskoleexamen. På fritiden har musikintresset en stor plats då jag spelar i band. Till sommaren så återvänder jag till Sverige för att gifta mig med min Frida. Så då börjar ett nytt äventyr som jag hoppas får ett lyckligt slut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *