Anton Fridh

Anton_FridhHur gick det till när du kom till Ung Film för första gången?
Jag såg en annons i Sundsvalls Tidning som sökte efter unga filmintresserade människor. Det var sommaren 2000 och ungefär i samma veva som jag började få ett riktigt filmintresse.

Vad gjorde du på Ung Film?
Jag har gjort en del saker på ung film. Jag har fotat, jag har klippt lite och jag har tagit ljud. Har dessutom testat på att skådespelat. Jag har även försökt göra film av mina egna manus men fick alltid ett ganska tydligt nej utav Eva Månsson för manusen var så dåliga, haha Smiley smile

Vad är ditt starkaste minne av Ung Film?
Mitt starkaste minne måste vara då jag tog ljud (har jag för mig att det var) på en film regisserad utav Alexander Bergqvist. Förutom att jag och Alexander lärde känna varandra under den inspelningen knöt jag ett väldigt speciellt band till huvudrollsinnehavaren Henry Lundström som då var känd som Sundsvalls egna Nils-Petter Sundgren. Vi kom jättebra överens och höll kontakten ett tag efter den inspelningen. Han var en stor idol och det var stort. Så jäkla tråkigt att han dog här i Juni.

Vad hände sedan?
Efter Ung Film och Gymnasiet pluggade jag dokumentärfilm på Hola folkhögskola och även Gamleby Tv-Produktion i just Gamleby

Vad gör du nu?
Nu har jag jobbat i några år i tv-branchen som klippare, tekniker och ibland även redaktionellt. Har jobbat med program som Let’s Dance, Stjärnorna på Slottet och Ullared bland annat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *