Noomaraton 2014

Noomaraton 2014 – Regional uttagning i Västernorrland 6-7 september

OCH VINNARNA ÄR:

1. ”Det lönar sig i längden” av Rad & The Gang

Man fångas direkt av denna roliga och välspelade film om ett intimt ämne där det lönar sig i längden att tala sanning.

2. ”Olinjär konsekventialism” av Fly Bye Bird

Bra och gripande story med en fantastisk twist. Ett extra tuppfjät för den utmärkta filmmusiken.

”Tävling” av av RedFilmProductions
Hedersomnämnande

Denna film har fångat temat ”Sanning och konsekvens” på allra bästa sätt.

”Sanning eller Konsekvens” av Syrliga Duon                                                          Hedersomnämnande

Kriterierna används på ett bra och roligt sätt.

ETT STORT GRATTIS!!!

 

Anmälan och Bokning Maila daniel.burman@sundsvall.se – anmälan tas emot fram till kl. 18.00 torsdagen den 4 september 2014. Skriv lagnamnet och namnen på tävlingsdeltagarna samt ett telefonnummer så vi kan nå er. OBS: Säg till om ni behöver boka redigering och kamerautrustning.

Start Lördag den 6 september kl. 09.00. Västernorrland/Ung Film i Sundsvall skickar ut ett start-SMS och/eller start-mail med de hemliga förutsättningarna till varje lag. Förutsättningarna presenteras även samtidigt på Noomaratons webbsida. Tävlingskriterierna innebär: – Ett givet tema – 3 platser – 3 specifika föremål

Lån av kamerautrustning & redigering Bokning av kamerautrustning och redigering – Kontakta: daniel.burman@sundsvall.se Kamerautrustning hämtas ut på Ung Film i Sundsvall på Esplanaden 21, (Lillgården bredvid Sundsvalls teater) Fredag den 5 september (09.00 – 17.00) Lördag den 6 september (08.30 – 10.30)

Målgång och Inlämning av tävlingsbidrag Målgången sker på söndagsmorgonen klockan 09.00 Inlämning kan ske antingen direkt eller via webben. Direktinlämning: Bidraget lämnas in till en funktionär på plats (Quicktime-filen lämnas på t. ex ett USB-minne). Plats för inlämning är Ung Film i Sundsvall på Esplanaden 21 (Lillgården bredvid Sundsvalls teater). Observera ny inlämningsplats mot tidigare år!
Webbalternativ 1: Bidraget lämnas in genom att filmen laddas upp i så hög kvalitet som möjligt på Youtube och en länk e-postas till daniel.burman@sundsvall.sesenast vid målgång klockan 09.00 på söndagsmorgonen. Tänk på att uppladdningen kan ta tid och att vi inte godkänner länkar som inkommer senare än 09.00.
Webbalternativ 2: Bidraget lämnas in genom att skickas via www.sprend.com till daniel.burman@sundsvall.se

Visning och presentation av vinnare Onsdag 10 september kl. 19.00, visas tävlingsbidragen, på Ung Film i Sundsvall på Esplanaden 21 (Lillgården bredvid Sundsvalls teater), varefter en jury utser de två bidragen som kvalificeras till Riksfinalen i Stockholm. Visningen är öppen för allmänheten. Gratis entré. Varmt välkommen! (För de som inte kan vara med under visningen kommer man att kunna se filmerna på www.ungfilm.se) Observera ny inlämningsplats mot tidigare år!

RiksfinalRiksfinalen går av stapeln på Filmhuset i Stockholm lördagen den 27 september. Finalisterna består av två filmer från varje deltagande region/län. En riksjury utser årets bästa Noomaratonfilm som belönas med diplom, plakett och ett presentkort på 10.000:- från Scandinavian Photo. Resa och boende ordnas genom Film i Västernorrland. www.scenkonstbolaget.se/film

Reglerna för NOOMARATON är desamma i alla deltagande regioner/län. Läs mer här. Att förutsättningarna (tema, platser och föremål) fyller en funktion för handlingen och visualiseras är centralt vid juryns bedömning. Lycka till Och du… Se till att hålla dig vaken!! För mer information besök Noomaratons egen hemsida
Noomaraton finns även på facebook

Kontakt

Info & frågor:
Ung Film i Sundsvall: Daniel Burman / Eva Månsson 070 3009949 070 3737856 daniel.burman@sundsvall.se
www.ungfilm.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *