MONSTERS OF FILM!

Monsters of Film

Daniel & Eva var i Stockholm på Monsters of Film-festivalen i helgen. Vi fick bl a träffa fantastiska Karen Lam från Vancouver i Kanada som hade världspremiär på sin splattriga female revenge-film “Evangeline”. Den blev klar i torsdags, alltså två dagar före premiären, så den var rykande färsk. Läs mer om hur tjejerna så sakteliga börjar förändra skräckfilmskartan HÄR och HÄR!

Andra filmer vi vill berätta om är “Maniac” av Franck Khalfoun (som f ö vann publikens pris i festivalen!) med en riktigt vidrig Elijah Wood i huvudrollen som psykopat. Du kommer aldrig att se på Sagan om Ringen med samma ögon igen efter denna upplevelse. Vi såg också en lysande kannibalhistoria “We Are What We Are” av Jim Mickle. Den bevisar att kannibalfilmer behöver absolut inte vara dåliga. De kan rentav vara briljanta. Lite mer om dessa filmer HÄR.

Vi deltog också i en workshop arrangerad av Filmcentrum: SPECIAL EFFECTS – THE CHEAP WAY där vi fick ta del av de blodigaste godbitarna från skapandet av Bitte Anderssons “Dyke Hard” som har premiär i början på 2014. Mer om workshopen HÄR.
Ung Film planerar nu som bäst att arrangera en workshop med detta fantastiska gäng som gärna kommer till oss i Sundsvall och lär ut hur man får mesta möjliga äckelfaktor för minsta möjliga slant. Intressant eller hur? Vi återkommer med mer info snart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *