Kim Ki-Duk

Kim-Ki-dukKim Ki-Duk från Sydkorea skapar filmer som ingen annan. Därför håller han i Guldlejonet, det största priset från Venedigs filmfestival, på bilden. Vad är så speciellt med honom då? Förutom att hans filmer ofta är grymt vackra, grymt otäcka och grymt bra, så har ofta hans huvudkaraktärer den egenheten att de inte pratar. Överhuvudtaget.

samaritan-girlTisdag 10 juni kl 18.00

Samaritan Girl av Kim Ki-Duk från 2004 tar vid där vi slutade förra veckan med unga tjejer i fokus. Två tonårstjejer säljer sig till äldre män för att spara ihop till en Europaresa. Men något förskräckligt händer och alla förutsättningar ändras.

 

BadGuyTisdag 17 juni kl 18.00

Bad Guy av Kim Ki-Duk från 2001 vidrör även den en värld av prostitution. En hallick bestämmer sig för att förstöra tjejen han inte kan få. Men varför pratar han inte?

 

Järn3anTisdag 24 juni kl 18.00

Järn-3an av Kim Ki-Duk från 2004 är en riktig filmpärla man bara måste se. Romantisk som fan är den också, men inte på ett sockersött sätt, oh nej. En ung man har för vana att bryta sig in i rika människors hus, inte för att stjäla och förstöra, utan för att bo och ta hand om saker. En dag hamnar han i ett hus där hustrun blir slagen av sin man.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *