SPECIAL EFFECTS – THE CHEAP WAY

Ung Film har deltagit i en workshop hur man kan göra ultraäckliga effekter för nästan inga pengar alls. Regissör Bitte Andersson, med erfarenhet som attributmakare på kultfilmbolaget Troma har regisserat en splatter/queer/musikal-aktig långfilm med titeln ”DYKE HARD” som nu är i slutposten. Premiär beräknas till nån gång tidigt nästa år. Eller vilken dag/vecka/månad/år som helst som vi brukar säga i lågbudgetlandet.

Det saknas inte goda exempel på splatter i ”Dyke Hard” där det förekommer rikliga mängder blod, spyor, krossade skallar och annat smått och gott. Ändå hanns det med mängder av exempel från andra filmer också från samma gäng som ligger bakom ”Dyke Hard”. Fotografen Alexi Carpentieri visade prov på fina modeller av allt från pratande morötter till penisliknande kojuver. Martin Borell, som vanligtvis jobbar med högbudgetfilm hade bidragit med tjusiga digitala effekter, som trots sin tjusighet är helt klart tillgängliga även för oss med lite färre miljoner i budgeten. Men de allra flesta effekterna var gjorda direkt framför kameran, och det hör ju splatter-genren till också att det gärna får vara ”hellre på riktigt chockerande och dåligt än i datorn och nice”.

Så regissören Bitte hade bokstavligt talat ett finger med överallt med blodsprutor, fiskelinor, latex, fetsmink och annat bra att ha i filmskapandets magiska värld.

Eva och Daniel som var med på seminariet tycker att det här var så bra att vi planerar att ta upp detta roliga gäng till Ung Film i Sundsvall. Så vad sägs? Två dagars orgie i filmeffekter, attributmakeri och blodkok kanske kan passa bra? Anmäl gärna ditt förhandsintresse så att vi har bra utpressningsmedel när vi söker pengar för detta. För vi vill ju som vanligt bjuda våra ungdomar på en gratis workshop i världsklass.

Anmäl dig till: eva.mansson@sundsvall.se

Datum för workshopen meddelas senare men det blir i början på 2014 i våra NYA LOKALER!!!

Kolla in Dyke Hards blogg

Troma Entertainment hittar du här  

Lite bilder från workshopen
Råtta AlexiCarpentieri01 DigitalFX BitteAndersson03 BitteAndersson02 BitteAndersson01 Emelie Exorcist MakeUp MakeUpandProstetics

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *