It Follows

ItFollowsIt follows (2014)

Skräck

Regi: David Robert Mitchell

Längd: 100 min

Efter ett engångsligg med en trevlig kille i en ful bil börjar Jay bli förföljd av en vålnad som endast kan gå, överdrivet långsamt. Hon och sina amerikansk- stereotypiska kompisar börjar fly från denna vålnad. Det gäller att ligga i (bokstavligen) för att bli av med vålnaden, man kan pippa och på så vis skicka den vidare som en könssjukdom.

Att en ond övernaturlig kraft som är ute efter att döda utan anledning är inget unikt koncept inom skräckgenren. Dessutom ligger nån slags komik som en skugga genom hela filmen vilket gör den stundvis oseriös, och en skräckfilm utan obehaglig stämning är som en opera utan sång. Filmen känns oldschool med både iden och dessa snygga ”high school musical” ungdomar. (För det måste ju vara snygga tjejer som blir utsatta annars tycker man ju inte synd om offren) När det gäller fotografi är jag ingen expert och bör inte ha några större uttalanden om det men det kändes rätt snyggt och modernt. Vid vissa tillfällen när dom är utomhus är det väldigt ljust och glatt. Något som kanske inte är helt vanligt i såna här filmer.

Det enda som var bra var sexscenerna mellan dom. Just det! Sexet! Kan det finnas nån djupare mening med filmen? Nån moralisk uppmaning att inte ligga runt? Kanske. I såna fall är det den dummaste filmen som har gjorts genom historien!! För övrigt ska den ses utan förväntningar om varken skräck eller djup, eller några förväntningar överhuvudtaget. Det blir bäst så.

Tack för mig,

Tom von Bergman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *