Min så kallade pappa

wpid-downloadfile_1Min så kallade pappa (2014)

Drama
Manus och regi: Ulf Malmros
Medverkande: Michael Nyqvist, Vera Vitali, Henrik Dorsin mm.
Längd: 2 tim 7 min

”Smala sussie” var fantastisk, ”Tjenare kungen” var också bra men hade hård konkurrens av Sussie. Sedan tycker jag att det gått utför med hans värmländska filmer. Men nu har han rest ner till huvudstaden och där trivs han tydligen bra! 

Han arbetar gärna med samma skådespelare i sina filmer men nu har han bytt ut de flesta. Men han har inte kunnat släppa Lotta Tejle och använder Micke Nyqvist och Johannes Brost igen. Så lite känner man igen sig. 

Man får följa en kvinna från när hon var liten,  runt 5,  då hon blev lämnad av hennes mamma i en trappuppgång i ett stort grått lägenhetskomplex. Där blev hon ombedd att vänta på sin pappa     ( Michael  Nyqvist) Såklart kom han aldrig och hon växte upp utan någon pappa.

När hon senare, i nutid, då hon är ca 30 och väntar barn med sin kille så får man vara med från början av  deras gräl som slutar med skilsmässa. Denna skilsmässa gör att hon bestämmer sig för att leta upp sin pappa, sin så kallade pappa. Hon hittar honom och får reda på att han är en skådespelare och något skitstövel. Denna stövel till fadersgestalt får en stroke som gör att han tappar minnet. Nu måste hans dotter lära upp han igen, hur man steker ägg t.ex.

 Ulf har äntligen gjort något annorlunda efter att blivit kunnig på sin stil.

Ganska tragisk men med den Malmrosiga humor som förmodligen alla uppskattar, dock liknar den inte vad man förväntar sig av vår värmländska regissör. 

Tom von Bergman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *