Tommy

Vår recensent Tom von Bergman har sett ”Tommy” på Filmstaden i Sundsvall.

212365

Tommy (2014)

Thriller Regi: Tarik Saleh Manus: Anton Hagwall Längd: 1 tim. 32 min

Tarik Saleh (Metropia (2009) och Gitmo (2005) har gjort film på manus av Anton Hagwall (ännu en film på hans manus är under produktion, White trash)

Ett rån har skett mot Landvetter flygplats i Stockholm och rånarna kom undan med 40 miljoner i kontanter. Tommy är en av rånarna och det är mysteriet kring honom som bygger upp spänningen och är grunden i filmen. Huvudpersonen är Tommys tjej Estelle (Moa Gammel) som kommer hem till Sverige från Sri Lanka ett år efter rånet. Hon berättar för de andra deltagarna i rånet att Tommy kommer hem till Sverige. Oidentifierad aska som Estelle tog med sig från utlandet får en att fundera om Tommy verkligen lever eller inte.

Bobby (Ola Rapace) är Tommys bror som har levt lyxliv efter rånet och druckit dyr champagne och har en löst sittande Rolex tar nyheten, sin brors hemkomst, på ett panikartat sätt. Han inser att hans fina liv kommer ta en ny vändning nu när han måste ge Tommy sin del av bytet från rånet men kan endast ge honom 7 av 10 miljoner för tillfället.

Ewa Fröling spelar Estelles överklassmamma som gör de få roliga scenerna i den annars spända stämningen i gangstervärlden.

Gillar du filmer om den svenska undre världen är detta något för dig men förvänta dig inte så mycket aktion även om det finns riktigt bra tortyrscener som får din puls att gå upp i varv.

Tom von Bergman

En kommentar till Tommy

  1. D Elleby skriver:

    Tommy, en svårbegriplig film.
    Jag fattar inte vad det var för kropp som rullade i vattnet i slutet – vem var det?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *